KD crebo

25172 / 25173

Omschrijving

Als patissier heb je veel kennis van producten, smaken, bereidingstechnieken en hygiëne. Je uitgangspunt is kwalitatief goede patisserie te maken. Belangrijk is dat de smaak en het uiterlijk van de verschillende producten elke dag hetzelfde zijn. Dus moet je heel nauwkeurig werken, vanuit exact omschreven recepten. Het ontwikkelen van die recepten hoort uiteraard ook bij je taak.
Met de grondstoffen ga je zorgvuldig om. Als de producten niet honderd procent in orde zijn, zullen de klanten niet blij zijn. Je bent leergierig en uiteraard dol op lekker eten. Bijblijven op je vakgebied is belangrijk.

Wedstrijdopzet

Kwalificatiewedstrijd
Maandag 28 januari t/m 29 januari, ROC van Amsterdam afdeling Brood en Banket
Elandsstraat 175
1016 SB Amsterdam 

Loting kwalificatie

Groep 1 Groep 2
28-jan 29-jan
ROC West-Brabant ROC van Twente
Friesland College ROC Horizon College
Noorderpoort Albeda
ROC Nijmegen Rijn IJssel
Deltion College Summa college
ROC van Amsterdam mboRijnland
Zadkine  
   

Finale (3 dagen)
20 t/m 22 maart, RAI Amsterdam

Deelnemende scholen

Albeda
Zadkine
Deltion College
Friesland College
mboRijnland
Noorderpoort
Rijn IJssel
ROC Horizon College
ROC Nijmegen
ROC van Amsterdam
ROC van Twente
ROC West-Brabant
Summa College