Vijftien Tweede Kamerleden van zeven verschillende politieke partijen, Carola Schouten, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, beginnen Prinsjesdag, dinsdag 18 september, met een bezoek aan talentvolle, jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo. De Kamerleden laten hun haar stylen en/of hun make-up verzorgen door onder meer nationaal kampioenen en deelnemers aan EuroSkills Boedapest 2018 Sanne van Overdijk (kapper) en Ivana Sneujink (schoonheidsspecialist). Ook de beroepen hotelreceptionist, gastheer/gastvrouw en fotograaf zijn deze dag vertegenwoordigd door Skills Heroes kampioenen.

Met dit Prinsjesdagevent laten mbo-studenten het mbo en de waarde ervan voor Nederland zien: zo’n 500.000 jongeren leren op het mbo een vak en bijna de helft van onze beroepsbevolking heeft een mbo-diploma.
Van Prinsjesdag naar Boedapest
In het make-over team zijn vier nationaal kampioenen: kapper Sanne van Overdijk, schoonheidsspecialist Ivana Sneujink, hotelreceptionist Jade Jury en fotograaf Thomas Bakker.

Sanne van Overdijk, Jade Jury en Ivana Sneujink selecteerden zich na het behalen van hun nationale titel bij de Skills Heroes vakwedstrijden eerder dit jaar voor de deelname aan EuroSkills 2018. Dit ‘EK voor beroepen’ vindt van 26 t/m 28 september plaats in Boedapest, Hongarije. Samen met 28 andere jonge Nederlandse vakkampioenen maken Sanne, Jade en Ivana deel uit van Team Nederland. Niet lang na Prinsjesdag vertrekken zij, na maandenlange training, naar Boedapest.
Dit is mbo

‘Dit is mbo’ is hét platform waarbinnen onder andere de MBO Raad en WorldSkills Netherlands samenwerken om met activiteiten de Nederlandse samenleving te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft en dat zonder goed beroepsonderwijs en vakmanschap onze maatschappij niet goed kan functioneren. Het Prinsjesdagevent is één van deze activiteiten.

Locatie Prinsjesdagevent
Het Prinsjesdagevent wordt op dinsdag 18 september georganiseerd in de Lifestyle Salon The Hague, Denneweg 56, Den Haag, van 08.00-11.00 uur. Deelnemende organisaties zijn: Lifestyle Salon The Hague, de ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en WorldSkills Netherlands.