Het kampioenschap

Er worden deze editie zo’n 60 vakwedstrijden georganiseerd. Dat is een flinke groei, vergeleken met vorig jaar. Benieuwd welke wedstrijden we organiseren? Kijk dan hier.

Op de beroepenpagina staat per beroep uitgeschreven wat belangrijke data zijn, welke scholen er per wedstrijd meedoen, waar de kwalificatiewedstrijden plaatsvinden en meer informatie over het NK, zodra dit bekend is.

Skills Heroes bestaat uit verschillende wedstrijdronden.
Het begint met een voorronde die door de eigen mbo-instelling georganiseerd wordt. Vervolgens vinden er kwalificatiewedstrijden plaats op diverse mbo-instellingen in het hele land, waarbij wij als organisatie verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de wedstrijdopdrachten. Tot slot vindt het NK plaats. Zowel centraal als decentraal. Voor een aantal wedstrijden vinden er, voorafgaand aan het NK, halve finales plaats.

Benieuwd welke opbouw voor welke wedstrijden geldt? Bekijk dan het overzicht met de wedstrijdbepalingen.

Voor een aantal wedstrijden zijn al de data en locatie bekend van de kwalificatiewedstrijden. Deze kun je per beroep terugvinden op de beroepenpagina. Maar we hebben ook een kalender gemaakt waarin je direct kunt zien waar welke wedstrijd plaatsvindt en wanneer. Bekijk deze hier.

Een overzicht van alle: