Nationale finale

Skills Heroes finales

Van 4-6 maart 2020 vindt het beroepenevenement Skills The Finals in Leeuwarden, Friesland plaats. Daar zullen de nationale kampioenschappen beroepen voor vmbo (Skills Talents) en mbo (Skills Heroes) worden gehouden, is er een loopbaan-, oriëntatie- en begeleidingsprogramma voor leerlingen/studenten en zijn er diverse andere activiteiten voor docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Dit gebeurt in samenwerking met ROC Friese Poort en andere mbo-scholen.

Remco Meijerink, voorzitter college van bestuur ROC Friese Poort: “Skills The Finals is een hartstikke mooi evenement dat een boost geeft aan vakmanschap en beroepsonderwijs, en mbo-studenten een podium biedt om te stralen. Wij hier in Friesland zijn reuzetrots komend jaar gastheer en partner te mogen zijn van WorldSkills Netherlands”. Jos de Goey vult hem aan: “Samen met ROC Friese Poort gaan we een dijk van een event neerzetten. Noteer deze data alvast in je agenda. Ik ben er zeker van dat de Friezen hun beste beentje voorzetten en iedereen een bijzonder warm welkom heten tijdens Skills The Finals 2020.“

LOB-programma
Tijdens Skills The Finals draait het niet alleen om de finales van de vakwedstrijden. Kom met je po-, vo- én mbo-klassen naar Skills The Finals en laat je leerlingen en studenten zich oriënteren op en voorlichten over beroepen, studiemogelijkheden en vakwedstrijden. Dus plan het bezoek alvast in en zet dit NK voor beroepen én het LOB-programma direct in je onderwijskalender voor het schooljaar 2018-2019! Houd onze website goed in de gaten voor updates. Mocht je meer willen weten ga dan naar de website van WorldSkills Netherlands.

Een overzicht van alle: