De 25 Skills Heroes van maar liefst 23 verschillende Albeda-opleidingen zijn bekend. In de komende maanden gaan zij Albeda vertegenwoordigen bij de kwalificatiewedstrijden die overal in het land plaatsvinden. Ze gaan dan de strijd aan met de winnaars van andere roc’s. Op dinsdag 13 november kwamen zij bij elkaar in Albedarestaurant Groos met onder andere hun begeleiders, Albeda Skills Heroes van vorig jaar en begeleiders van stagebedrijven. Anky Romeijnders was namens het college van bestuur aanwezig. Zij gaf aan blij te zijn dat er steeds meer Albeda-opleidingen meedoen aan Skills en wenste de studenten veel succes: “Het geeft me een gevoel van trots om zoveel talent bij elkaar te zien.”

Mora bitterballen op de Duitse markt
Op veel Albeda-locaties werden voorrondes gehouden om tot de beste vertegenwoordiger van de opleiding te komen. Dit gebeurde bijvoorbeeld ook bij Albeda College Economie & Ondernemen. Op 11 oktober namen 90 studenten deel aan de voorrondes. Na de aftrap werkten de studenten aan verschillende wedstrijdopdrachten. Zo bedachten de studenten bijvoorbeeld creatieve oplossingen voor het succesvol introduceren van de Hollandse Mora bitterballen op de Duitse markt. In de middag pitchten de studenten hun resultaten of lieten zij in een rollenspel hun kwaliteiten zien. Voor iedere wedstrijd was er een vakexpert uit het bedrijfsleven en een vakdocent van Albeda die de prestaties van de studenten beoordeelden.

Workshop van Albeda mbo-ambassadeur
Op 11 oktober was er eveneens een voorronde van de opleiding Pedagogisch werk. Studenten moesten binnen twee uur een origineel verhaal schrijven voor peuters van een Integraal Kindcentrum (IKC). In de middag moesten ze dit verhaal interactief voorlezen aan de jury en het publiek.
Op 15 oktober gingen de beste tweedejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent de Skills Heroes-uitdaging aangegaan. Zij kregen drie opdrachten die ze binnen twee uur moesten maken. Dat was hard werken! Ze presteerden het om een verhaal en verantwoording te schrijven, plus een lesvoorbereiding te maken voor groep vijf. Terwijl de juryleden de resultaten beoordeelden kregen de studenten een workshop van Albeda mbo-ambassadeur Desiree Hernandez.

Skills The Finals 2019
De finale van Skills Heroes vindt uiteindelijk plaats van 20 tot en met 22 maart 2019 in de RAI in Amsterdam. Tot die tijd houden we de vorderingen van de Albeda Skills Heroes bij de kwalificatiewedstrijden goed in de gaten. De Juridisch dienstverlener vindt bij Albeda plaats.