Al jaren werken we aan een hoogwaardige opdrachten om studenten in staat te stellen het beste van zichzelf te laten zien. Steeds meer mbo-instellingen verankeren de Skills-activiteiten in het onderwijs. Het ‘mee doen’ wordt zo voor steeds meer studenten bereikbaar. Wij  denken ook dat ‘meer doen’ met vakwedstrijden helpt om het beroepsonderwijs nog beter te maken. Samen met professionals uit het veld hebben we ons in de afgelopen tijd gericht op de vraag of en hoe er meer waarde gerealiseerd kan worden en hoe we meer docenten kunnen bereiken. Vorig jaar hebben we daarvoor een pamflet gemaakt. Nu hebben we dat verder uitgewerkt in een document ‘aanstekelijk onderwijs’, dat we je bij deze graag aanbieden.

In ‘aanstekelijk onderwijs’ lees je tips & tricks hoe je op meerdere niveaus en onderwerpen vakwedstrijden en wedstrijdopdrachten kunt gebruiken, ook als je niet meedoet in de Skills Heroes competitie. En als je wel meedoet, hoe je de activiteiten beter kunt verankeren.

We hopen dat het een bruikbaar verhaal is, waarmee je in je instelling de waarde van de vakwedstrijden extra kunt onderbouwen in gesprekken met voor- en tegenstanders. We hopen ook dat je het na lezing de moeite waard vindt om het door te sturen aan zoveel mogelijk collega’s!

En we hopen helemaal dat het een goede basis is om de komende jaren mee en meer te doen met de vakwedstrijden en dit op jullie eigen manier in te bouwen in het onderwijs. Een belangrijke kapstok daarvoor is het bestuursakkoord 2019-2022 en de eigen kwaliteitsagenda die jouw instelling in het kader daarvan aan het opstellen is.