Het Summa college was op 16 januari de gastlocatie waar de kwalificatiewedstrijd directiesecretaresse/managementassistente plaatsvond. Zij schreven het volgende artikel om de dag samen te vatten:

Urenlang kon je een speld horen vallen, 16 januari bij Summa Zakelijke dienstverlening. Althans, in het lokaal waar negentien studenten van verschillende roc’s full focus aan de slag waren met opdrachten voor de Skills Heroes kwalificatiewedstrijd directiesecretaresse/managementassistent. Acht van hen gaan door naar de landelijke finale, 20 tot en met 22 maart in de RAI Amsterdam.

De opdrachten varieerden van het uitwerken van notulen met actie- en besluitenlijst, het maken van een poster voor een personeelsuitje, het opstellen van een agenda en het verwerken van declaraties tot en met het organiseren van een conference call met medewerkers in verschillende landen. Skills die je onder de knie moet hebben als je directiesecretaresse of managementassistent wilt worden. Benieuwd wie er door zijn? Kijk op de pagina uitslagen.

Mooi compliment
Nadat alle opdrachten waren ingeleverd, ging de jury in beraad. Voorafgaand aan de prijsuitreiking had José Emelaar van de WorldSkills Netherlands een mooi complimentaan alle deelnemers en betrokkenen: “Het overall jury-oordeel was: ‘Wauw!’ We zijn echt onder de indruk van het niveau van deze studenten. Het was een hele mooie, sportieve, gemoedelijke wedstrijd.”

Oefenen in de praktijk
Esmee Nijst van het Summa College is een van de finalisten. “Ik vind het een eer om mee te mogen doen aan deze wedstrijd. Het is toch een bevestiging dat je goed je best doet en dat het goed gaat op school.” Binnenkort gaat Esmee voor haar opleiding stage lopen in een ziekenhuis. “Dat is handig, want dan kan ik voor de finale goed oefenen in de praktijk.”