KNAUF organiseerde op 11 en 12 januari een trainingsweekend voor alle 7 deelnemers van de Skills Heroes vakwedstrijd stukadoor. Tijdens dit weekend werden onder andere de volgende technieken geoefend: droogbouw, sierpleisterwerk en wand afwerking. Deze training is in het leven geroepen in aanloop naar de nationale finale van 20 t/m 22 maart. Knauf is daar een van de ondersteunende partijen en biedt alle deelnemers deze unieke training aan. Naast de deelnemers waren ook de praktijkopleiders uitgenodigd. Marcel van Doorn (praktijkopleider NOA Opleidingsbedrijf) was aanwezig met deelnemer Tijn Broers van het ROC West Brabant.

Marcel: “wat een leuk weekend! Gijs de Jong van KNAUF heeft een inspirerend en afwisselend programma samengesteld. We begonnen de dag vrijdag met een voorstelronde, waarna de deelnemers aan de slag gingen met een vakinhoudelijke training. De uitvoering bleek nog niet zo gemakkelijk dus dit was meteen een leerzame oefening”. Na de training was het tijd voor het competitieve gedeelte van het trainingsweekend. Karten en lasergamen! Tijn, 2e jaar BBL-student, zegt: “het leuke van het weekend is het competitieve aspect. Samen met de andere deelnemers werk je aan teamspirit en het is leuk om het tegen het team op te nemen op de kartbaan!” Tijn heeft het team tijdens het karten in elk geval zijn skills laten zien en eindigde als eerste over de finish.

S ’avonds werd er geslapen in een hotel in de buurt. Zaterdag om 7:30 uur werd er gezamenlijk ontbeten waarna de groep weer richting KNAUF vertrok. Hier werd de vakinhoudelijke training afgerond met het onderdeel wand afwerking. Hierna werd het weekend afgesloten.
Marcel: “met dit trainingsweekend hebben we een leuke mix te pakken van vakinhoudelijke training, wedstrijdcomponent en ontspanning. Leuk om te zien dat er onder de jongens een vriendschapsband ontstaat. Ik ben zelf sinds dit jaar aangehaakt bij Skills Heroes en ben erg benieuwd naar de komende maanden. De jongens zijn gedreven en trots op het vak! Dat is mooi om te zien. In de stucwereld is het niet alleen maar moeten, maar er zijn ook hele leuke dingen. Dat maakt het vak zo interessant.”