Winnaars tijdens het mbo ambassadeursgala

Het daverende Ambassadeursgala van 19 november heeft het mbo vijf winnaars opgeleverd. MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands zetten met hun prijzen niet alleen studenten in de spotlight, maar ook de rol van het bedrijfsleven bij het opleiden van de vakmensen van de toekomst.

Het zeventiende Ambassadeursgala van Dit is mbo in Apeldoorn vormde de feestelijke afsluiting van de Dag van het mbo.

De winnaars:

  • Landelijke Ambassadeur mbo: Desiree Hernandez (Albeda) Zij is de winnaar van de challenges mbo’ers pakken aan waarin 42 mbo-studenten werden uitgedaagd om hun 21ste eeuwse vaardigheden te tonen.
  • Berg Award: Manon Sprenkeler (Rijn IJssel) Deze prijs is voor de student die zich buitengewoon heeft ingespannen in de voorbereiding op zijn/haar deelname aan WorldSkills of EuroSkills.
  • Beste Leerbedrijf: Noordwest Ziekenhuisgroep Het bedrijf dat zich in 2018 het beste heeft ingezet voor het opleiden van mbo-studenten in de beroepspraktijk.
  • Beste Praktijkopleider: Yukio Motohashi (Dudok) De praktijkopleider die in 2018 als beste studenten wist te begeleiden bij het invullen van hun stage of leerbaan.
  • Impact Award: Maaike Buitink (Da Vinci College) Een extra aanmoediging voor de ambassadeur die tijdens ‘Mbo’ers pakken aan’ het meest opviel vanwege haar vermogen om de groep ambassadeurs tot een hecht team te maken.

Bekijk het volledige persbericht