Negentien Tweede Kamerleden van zeven verschillende politieke partijen zijn op Prinsjesdag door talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo mooi gemaakt voordat zij naar de Ridderzaal gingen. De Kamerleden lieten hun haar stylen, krullen en/of hun make-up verzorgen door Skills Heroes deelnemers, nationaal kampioenen en deelnemers aan WorldSkills Abu Dhabi 2017 Shana Veltman (schoonheidsspecialiste) en Emmy Pan-Anun (kapper).

Parlementariër Dennis Wiersma (VVD) kreeg een bijzonder maatpak overhandigd, ontworpen en gemaakt door nationaal kampioen modeontwerpen Noah Strijbos en medestudent Bo Broers. Met dit Prinsjesdagevent lieten mbo-studenten het mbo en de waarde ervan voor Nederland zien. Deze boodschap werd ook nog eens verspreid door verschillende media die aanwezig waren in de kapsalon. Bekijk hieronder de leukste fragmenten.

SBS6 besteedde in Hart van Nederland aandacht aan de mbo’ers in de kapsalon, bekijk het fragment hieronder vanaf minuut 7:10. ‘Goedemorgen Nederland’ van WNL interviewde Kamerlid Michel Rog in de kapsalon, hier te zien vanaf minuut 6:17. Bekijk ook het Prinsjesdag item met onze Emmy tijdens Koffietijd van RTL4. Omroep West was aanwezig een maakte een vlog. Shana was na afloop van de ochtend te horen op Radio FunX.

Er zijn naast de nieuwsitems ook een aantal video’s gemaakt van mbo’ers met een rol tijdens Prinsjesdag. Bekijk ze via www.ditismbo.nl/prinsjesdag.
Alle foto’s van de ochtend in de kapsalon zijn te vinden op onze fotobank en op de Facebook pagina van FNV Mooi.