WorldSkills voorbereiding: Nieuwe demo wedstrijden

Deze week is door WorldSkills International bekendgemaakt welke demo’s er worden aangeboden bij WorldSkills 2019 in Kazan. Daaronder vallen, naast de door Skills Heroes aangeboden vakwedstrijd Hotelreceptie, ook twee interessante nieuwe mogelijkheden: Cybersecurity en Cloud Computing.

  • Hotelreceptie (opgenomen in SH programma)
  • Cybersecurity
  • Cloud Computing

Graag willen we inventariseren of er interesse bestaat om deze onderdelen op te nemen in het Skills Heroes traject zodat er ook internationaal deelgenomen kan worden aan deze wedstrijdonderdelen. Per 15 mei zullen vanuit de internationale organisatie de Technische Beschrijvingen bekend worden gemaakt. Daarbij moet ook gekeken worden onder welke crebo’s dit kan vallen. Uiteraard zal de deadline voor deze onderdelen worden uitgesteld.

Hoe werkt dat:

Allereerst hebben we 6 scholen in Nederland nodig die deelnemen aan deze pilotwedstrijd die we met hen gaan ontwikkelen. (Dit binnen het reguliere Skills Heroes programma). Indien we een NK winnaar hebben (volgens de standaard SH criteria) schrijven we deze deelnemer in voor deze demo op WorldSkills 2019 Kazan.

Wat is een demo bij Worldskills?

Een of een aantal lidlanden van WorldSkills dient een officieel verzoek in om een nieuwe wedstrijd te introduceren bij WS. Indien een dergelijk verzoek voldoet aan de WS criteria wordt er besloten deze wedstrijd toe te voegen aan het inschrijfprogramma. Pas als een demo minimaal wordt ondersteund door een inschrijving van 6 landen, wordt deze officieel toegelaten tot het wedstrijdaanbod.  In het eerst jaar valt dit dan onder het demo-protocol. Indien in het tweede jaar van het wedstrijdprogramma er een bestendiging of groei van aanmeldingen is binnen deze wedstrijd, wordt dit een officiële wedstrijd in het WS aanbod.

Mocht jij of een van je ICT collega’s willen meedenken met ons of en hoe we dit kunnen inpassen dan vernemen wij dat graag.