Veertien Tweede Kamerleden van 6 verschillende politieke partijen zijn op Prinsjesdag door talentvolle jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo mooi gemaakt voordat zij naar de Ridderzaal gingen. De Kamerleden lieten hun haar stylen, krullen en/of hun make-up verzorgen door Skills Heroes deelnemers, nationaal kampioenen en deelnemers aan EuroSkills Boedapest 2018 Ivana Sneujink (schoonheidsspecialiste) en Sanne van Overdijk (kapper).

Naast kappers en schoonheidsspecialisten hebben we dit jaar ook de gouden en zilveren winnaars fotografie ingezet om Prinsjesdag vast te leggen. Bekijk de foto’s van deelnemers Thomas Bakker en Tom Bennink op onze fotobank. Nikki Prein (kampioen gastheer/gastvrouw 2017) verzorgde deze ochtend de catering en Jade Jury (kampioen hotelreceptionist en deelnemer Team NL) zorgde voor een hartelijk ontvangst. Dit is mbo!

Een van de bezoekers, Carola Schouten, minister van Landbouw zegt: “zoveel talenten op het mbo, ze kunnen zoveel en maken mooie dingen! En dat mag gezien worden!”

SBS6 besteedde in Hart van Nederland aandacht aan de mbo’ers in de kapsalon, bekijk het fragment hier vanaf minuut 7. ‘Goedemorgen Nederland’ van WNL interviewde Kamerlid Anne Kuik in de kapsalon, hier te zien vanaf minuut 7. Bekijk ook het Prinsjesdag item dat uitgezonden in in het NOS journaal (minuut 3). Daarnaast is er media aandacht geweest in de Telegraaf, TV West, NOS radio, met het oog op morgen, BNR nieuwsradio, ANP en SLAM FM.

Alle foto’s van de ochtend in de kapsalon zijn te vinden op onze fotobank.

WorldSkills Netherlands kijkt terug op een geslaagd evenement dat tot stand is gekomen in samenwerking met: de ANKO , FNV MOOI, CNV Vakmensen, Lifestyle Salon The Hague, de MBO Raad en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.