Skills Heroes: The finals

Uitslagen 2016Inschrijven nieuwe editie

29 kersverse kampioenen!

Ontknoping van Skills Heroes The Finals

Skills Heroes, zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. The Finals is gestreden en Nederland is daarmee 29 vakkampioenen rijker. Benieuwd wie gewonnen hebben? Check hier de uitslagen!

Skills Heroes The Finals

Tijdens ‘Skills Heroes The Finals’ strijden zo’n 150 mbo’ers om te bepalen wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn of haar vakgebied. Van schilders, kappers en modeontwerpers tot koks. Op 19 maart is de prijsuitreiking en weten we welke kandidaten met de eer mogen strijken!

Daag jezelf uit!

Maar het blijft niet alleen bij kijken. De beursvloer is in festivalstijl en overal vinden er ‘challenges’ plaats voor vmbo en mbo-jongeren om aan de praktijk van beroepen te ruiken. Denk aan een vliegensvlugge bandenwissel op de kartbaan, een zoektocht naar ‘Holland’s Next Top Bloemist’ en de ‘Topchef Challenge’ waar leerlingen zelf aan de slag gaan in de keuken.

EK voor beroepen

Voor de finalisten staat er nogal wat op het spel. Meerdere winnaars kunnen zich namelijk als ze aan de gestelde voorwaarden voldoen kwalificeren voor deelname aan EuroSkills 2016, het EK voor beroepen van 1 t/m 3 december 2016 in Göteborg, Zweden.

Play-offs en demo’s

Er zijn finales met zes of meer finalisten waar drie medailles per vakrichting te verdelen zijn. Ook zijn er play-offs. Dat zijn finales met minder dan 6 finalisten waar één (gouden) medaille te verdienen is. Daarnaast zijn er enkele demonstraties in compleet nieuwe wedstrijdrichtingen.

Organisatie

De organisatie is in handen van Skills Netherlands, in nauwe samenwerking met partners ROC van Amsterdam en ROC Flevoland.

Skills Netherlands
Limaweg 25
2743 CB Waddinxveen
Tel. 0172 211 120

In samenwerking met:

Het laatste nieuws

29 Nederlandse vakkampioenen gehuldigd in RAI Amsterdam

Nederland is 29 jonge vakkampioenen rijker. 157 mbo’ers lieten hun beste vakwerk zien tijdens de finale van Skills Heroes, die van 17 t/m 19 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autoherstel en bloembinden tot... Lees meer

Wedstrijddag 3: wachten op de uitslagen

Om 13.00 uur klonk het eindsignaal op de wedstrijdvloer van Skills Heroes The Finals. Sommige kandidaten waren nog druk bezig met de laatste finishing touches, andere deelnemers waren al klaar met hun opdracht. Hier een foto-impressie van de laatste uurtjes op het... Lees meer